My photo
Batu Pahat, Johor
*known as kia probably *UTM student 11/15 *bachelor of Mechanical engineering in industrial *full time in bloggering when bored

Friday, June 8, 2012

Thanks God for Them

I always happy when you always be my side :)
I don't know how to appreciate u, but I know how to love you.
thanks my dearest friend. ^_^


Ruwaida, coming soon roomate, 
saye akan cube jadi pendengar yang setia :)
die kawan yang sangat rajin


fazira, si tonjang yang sangat comell,
perasan dah kurus even die memang kurus =..=
btw, love you treat me as your buddy, even kite baru kenal.
seorang yang tabah, n gagah wannabe.haha
kami sangat addicted dengan air, that why kami join kayak.haha.


farahain, si comell, ulat beluncas. :P
penuh dengan keceriaan even ade je masalah,
tabah la k dengan masalah sekarang, jangan lupe kawan2 disekeliling anda.
we love you ain :)


suky si chubby sejak masuk u ni..
ape lah yang kau makan sampai chubby, btw comeell :)
kite rapat since teknik, agak clumsy dia ni, tapi teratur jugak.huhuhu
suke bercakap dengan laju. n die xlupe kawan. :)
itu sangat penting, sayang suky


hawa, teman sekatil, sehostel dulu mase form 1-3.
dulu macam belangkas, tapi sekarang susah nak jumpe.
jumpe pon raya :( nak buat mcmane, masing-masing belajar di tempat berbeza,
takpe, tapi kite still contct.
and I pray for u, to be here, UTM when u in degree yet :)


FJ si giler-giler, ini pon teman saye since teknik.
die sangat periang, akan cube buat orang yang bersama die happy.
that way i love u fj :)


syuk kibum si hitam maniss :)
sangat peramah dengan semua orang, 
tapi sangat suke touching dengan semua orang,
suke tolong kawan, thans syuk :)


classmate <3
alifah,priss,nani,syu.
teman seperjuangan selame 4 tahun di UTM :)
engineer wannabe, InsyaAllah


Ex-roomate KMTK
really miss them much,
semua ade kat UTM, tapi xpenah ade mase nak hang out bersama
kolej laen-laen, kos laen-laen, susa nak jumpe
ikin je kat UTHM, xde masalah, 
will see u soon


tiqa si JKM :)
die periang, tapi boleh jadi pendiam kalau ade masalah :)
tapi die dah duduk wing laen, susa nak lepak same2 :(
xpe, itu xjadi masalah


kayaking Team
I'm happy being part of them.


Alun si comel
partner kayak yang xpenah kenal erti senyap n suke ketawe.
hahahaha

sis leya :)
thanks treat me as your sister :)


last, my cosmate :)
happy with you all


Thursday, June 7, 2012

worst day

Petang yang sangat suram hari nie. Kebosanan melanda diri,. Pagi tadi bangun dengan semangatnye, full of motivation, make some determination, perhaps bila turun study kat bilik study bawah blok tu, semangat nak study bersungguh-sungguh tu muncul, tapi macam harem =..=. Finally rase terbuai2, seperti didodoikan dengan lagu-lagu and kesejukan yang menyamankan suasana bilik tu..  Naek bilik tidur teruslah penyelesaian aku.HAHAHA. Tak guna betol kan. Hari nie jugak semangat kumpul paper-paper final past year, kononye buat, but hope i can done it..
I'm really ghostlike, sometime, hahaha, biler tengok kawan-kawan yang sangat struggle berRevision. omg, markah kamu-kamu sume dah boleh A's da. tinggal usaha sikit dapat A+. Mereke sangat-sangat rajin. I'm adore the way they manage their time. Kenape lah aku tak boleh jadi macam tu ;(
but now, berbekalkan 4 hari lagi before final start, I'll try to manage well my timetable. Tapi Syuk nganjing sebab aku kalau buat timetable, penah plak follow.HAHAHA.takpe2, cube k untuk kali ini.....oke la, see u soon

Study Week

lame dah tak update blog, biler macam-macam dah buat. Terase sangat penat buat revision, so on9 sekejap.. Bile on9, xde ape perkara yang menarik perhatian, bosan pon ade.. :( 4 day more to go. 2nd sem final just around the corner ;
              


                TITAS  :11.6.2012
               DYNAMIC : 14.6.2012
               TE        : 16.6.2012
               DE       : 18.6.2012
               SOLID : 20.6.2012
              MS        : 25.6.2012           
Ramai habes paper awal, kami, 25 baru habes :( btw, wish me luck for this final. 



Friday, February 17, 2012

mari tambah income!

terase nak tambah income?? ape kate anda survey ini, hanya serendah RM20 modal, then promosikan link nie anda mampu jana pendapatan sebanyak RM300++ seminggu.
click dibawah
http://rm20segera.com/default.asp

Thursday, February 2, 2012

8 amalan yang boleh merosakkan otak

salam...
Petang ni hujan turun, rahmat tuhan. Sambil dengar lagu


' A Thousand Years' by Cristina perri.

 Sangat romantik gitu. :) Hari nie nak tambah entry dengan share bersama-sama kamu semua tentang tajuk di atas.. (skema)
Dalam banyak perkara, kadang-kadang kita lupa akan habit yang sememangnye kite just amik mudah je. Namun, kite xsedar, ada amalan yang bahaya yang kite sendiri xsedarkan.
contohnye
* Banyak sangat tido.
  -memang tidak dinafikan, saye sendiri banyak tido, coz da xtahu nak buat ape kan kat rumah. Tidur itu
   memang bagus, tapi kalau tidur yang berpanjangan boleh menyebabkan sel-sel otak mati.Bahaye nyer.

* Terlebih makan
  -Ia akan membebankan pembuluh darah otak dan mengurangkan kuasa mental otak

*Menutup muka ketika tidur
  -Jangan tutup muke coz mengakibatkan otak menerima lebih banyak carbon dioksida daripada oksigen.

*Perokok
 - Asap rokok mengakibatkan sel-sel otak terjejas atau terbakar dan boleh menyebabkan penyakit  
   Alzheimer.


* Kurang berimaginasi
 -Berfikir merupakan satu cara terbaik untuk melatih otak kita. Kurangnye berimaginasi boleh menyebabkan
  tahap kecerdasan dan keaktifan otak menurun

*Tidak mengambil sarapan pagi
 -Apabila seseorang tidak mengambil sarapan pagi, paras gula dalam badannya akan bekurang. Seterusnya
   menyebabkan kekurangan nutrisi dalam otak dan kurang aktif.

so, jangan ambil remeh dengan semue2 perkare ni k. Lau tak camne nak maju.huhuh.oke, bubye

Wednesday, February 1, 2012

give me chance to have it :)

Salam, semoge hari-hari anda berlalu dengan ceria..
kebosanan semakin melampau batas. Pale pon bole jadi tepu even cuti just sebulan je kat rumah . Dulu cuti mase habes matrix pon xsebosan begini. Maybe mase tu aku busy keje ngan amek lesen. So memang xde mase nak rase bosan.hahaha
gitulah cerite nye, tapi biler da dok cam gini je kat rumah hari-hari, macam-mcam dah keluar kat kepale nie, yelah teringin nak buat tu lah, ni lah. Tapi xsemua tu dapat kite buat kan kalau tanpe usaha, and aku memang pemalas. Ramai je tau...

Tapi, duet xde, camne nak dapat ape yang aku  nakkan :( kene tunggu kerje la, baru boleh buat, xpon tunggu dapat boifren kaya, so nak minx die support lah! (mimpi jelah kau)

1) nak ade kemere nie

Lumix
price die one set dalam RM2k
 omg, gigit jari jelah tengok orang pakai

Lomo Lens
comell gak pe, tapi xreti gune.hahaha
one set RM250++

Seronok dapat hamek gambar, xpelah, pakai camere hp pon bole.hahaha

2) juga mahu ini
guitar
nyesal xmintak mak hantar pi kelas music dulu
macam best je tengok orang men gitar nie, unick!
tapi xpelah, nanti hantar anak jelah bile die da beso pi kelas music






meh shopping!

hye, harini rase nak cari baju-baju baru. Bile bukak web yang jual dress yang lawa-lawa, teruja oke! *
I'll list out the website that online sale of cloth for women :

1. eightdesignsboutique
2. myblouzeshoppe
3. islamioparadise.blogspot.com
4. missladyanashops.com
5. chantekdress.blogspot.com
6. minazboutiquestudio.com
7. getgorgeous.com.my
8. zalora.com.my
9. rnrcollection.blogspot.com

sape xjuling mate tengok dress, baju, shawl yang gorgeous2 nie.
so, cuci la mate puas-puas oke!

Tuesday, January 31, 2012

Handball

salam,
hari nie rase nak penuhkan entry pasal handball. Rase lama la pulakkan xkeluarkan peluh. Semangat nak beriadah tu ade, tapi biler da on time, banyak pulak die punyer alasanlah, masalah. Btw aku da berkecimpung maen sport nie since darjah 5 lagi. permainan yang memerlukan stamina yang tinggi *padalah aku lembik je kalau men, xsampai 10 min dah mintak change player.hahaha* , tangan yang kuat tok baling bola *yang sekarang nie buat tangan aku mengalahkan tangan lelaki, siap ade muscle. memang xbole blah, ade orang cakap aku tough tu, memang sadis dengar* xpe2, I'll try to kecikkan tangan balek.huhuhu.
Dulu mase form 3, pernah jadi wakil untuk daerah Batu Pahat je pon. Maen pon xhebat mane kan. :P sebub player pon xramai yang kidal, coz aku kidal.. Pastu pindah teknik pontian, wakil untuk pontian pulak la kan. Sampai la form 5.. tapi maen untuk pontian xpenah menang pon.hahaha.
So skunk da masuk u dah, mule2 kononnye nak men sofbal la untuk u, tapi cam xle menjiwai la plak kan. Tup2 dapat msj dari team handball utm, panggil untuk training. so pegi jelah. Sedih tol, dari reramai yang dipanggil budak2 1st year nie, aku berdue je ngan shu (cosmate) yang pegi.
xpelah, maybe lepas nie ramailah yang turun. Seronok tu memanglah, tapi tu lah, penat kowt. Hitam muke tu xpayah cite la kan.hahaha.

nie team handball sekolah mase form 5

ni juga :)
yang training just seminggu, bebaloi la kot dapat number 4.

selekehnye mase sekolah dulu.hehehe

nie mase wakil pontian dulu, wah rindunye orang-orang pontian disana

and now, nie team UTM

so, hopefully bolehlah men betol-betol even da gemuk.hahaha :) nie cuti patotnye aku bina stamina, tpi aku bine lemak jep. Da tu je yang ade depan mate, Tapi sem 2 nie aku dapat koku kayak. Hope so aku pon bole perform. Best kot men kayak tu, teringat la pulak mase PLKN dulu.huhu..
k la, close entry dengan salam semua :P



Saturday, January 28, 2012

Do your best for friends

Teman or sahabat adalah orang yang sangat penting bagi semua orangkan.  Mereke yang boleh teman kite mase senang or susah..Tanpa teman, hidup kite macam useless. ryte? Dorang jugaklah yang selalu jadi tempat kite mencurah rasa, kisah suke or duke.  Tapi kadang-kadang kite xpandai nak hargai kehadiran rakan tu dengan cara kite. elaklah daripada dorang terasa hati..so, antare care yang boleh korang buat adelah :


a) SENTIASA BERHUBUNG
          Rutin seharian kadang-kadang buat kite xde mase nak contact kawan-kawan kan.  
          Tetapi itu tidak  bererti kite  'hilang' camtu je,. Adelah lebih baik kite contact 
          dorang dengan telefon ke, mesej ke. Just hantar HELLO,SALAM,APE KHABAR pon 
          memadai bukan. :)


b) PINJAMKAN TELINGA
         ada kalanyer sahabat kite ditimpa masalah. Mereke perlukan seseorang tu mendengar 
         luahan hati dorang, so ape kate, pinjamkan telinga anda sebentar untuk menjadi 
         pendengar, pinjamkan bahu anda untuk menjadi sandaran dorang time sedih. kan 
         sweet friend gitu :)


c) BERITAHU PERKARA SEBENAR
         Biler sahabat anda melakukan kesalahan, menjadi tanggungjawab anda untuk 
         memberitahu atau menasihatinye. Jangan pendamkan plak, nanti takot-takot sahabat 
         anda akan terasa hati atau pon die marah anda kembali. Parah, parah.... Even 
         bagitahu perkara sebenar tu adalah pahit, tapi itulah sebaik-
         baik cara menjadi rakan sejati :)


d) JADILAH SEPERTI PASUKAN SORAK
         Ketika sahabat anda sedang bersedih, sentiaselah berada disisinyer. Mungkin anda 
         boleh dengarkan cerita-cerita lucu kepadanya untuk menggembirakannya. Anda pon 
         boleh bagi spirit words dan yakinkn
        die tiade masalah tanpe penyelesaiannya. :)


e) REPLAY SMS MEREKA
        Jangalah diabaikan mesej mereka. Kecik hati mereka, balaslah even lambat sekali pon 
        :)


f) HADIR PADA HARI PENTING
        This is so important darl! kalau kawan kamu tu buat party or ceremony yang berkaitan 
        dirinyer or family.
        luangkan lah mase korg untuk mereke. Itu sangat menunjukkan anda menghargai 
        mereka :)


berhari raya together


hangout bersama-sama


belajar pon sama-sama

Tuesday, January 24, 2012

We're back together!

Hye u allz!
lame dah rasenyer xbuat exercise jejari ni, yelah xdop story nak share :)
now, I have story to share with u all.hehehehe
Kemarin kami ade jemputan kahwin rumah member lame, cik SAKINAH ATAN :)
yang kawin tu her dad...heee. ramai yang terkejut, tapi kami tawlah citer nye,
saye stay rumah AIN lah, sape lagi.
then kami amek FJ kat rumah die, coz FAREEZ yang driver,
so  no hal la nak gerak biler.huhuhu
Actually kami dah 3 tahun tak dapat kumpul berempat cam mase kat teknik dulu, coz kamiorang sangat kamceng bersame, bagaikan adek beradek. :)
rindu zaman sekolah plak dulu :(
tapi itu sume tinggl kenangan jelah
rindu time giler2 kami :)


mereke sahabat yang giler2.hahaha

tapi tu zaman xmatured lagi, skunk dah beso, umur pon da 20, kene lah matang.hahaha.matanglah sangtkan

 sahabat2 yang comell

 kami sahabat selamenyer

 bercerite xde hentinyer





hope lepas nie kite bole together2 bersame lagi. love u all!

Monday, January 9, 2012

Tak salah nak berkawan dengan sape-sape pon :)

 Salam,, :) aloha, semalam baru je done final mathematics engineering yang menggilar tu. Mane xnyer, study last minute. Sape suro kan +_+. Nak buat camne, banyak sgt free, tu yang sampai tertangguh-tangguh jep. At last, hamek kaw, sehari gune nak study 9 bub! OMG. I done  it! giler kan.hahaha. btw, tu just sekali lalu jep, bukan aku paham mane pon.. And aku hope not repeat it next sem or year! aminnn...
Sejak akhir-akhir nie, aku cam rase terbeban dengan macam-macam masalah. Entahlah kenape :( Rase cam kawan-kawan tu jauh jep. Tapi aku malas lah nak fikir sangatkan.. Tah-tah, dorang pon xpiki pon kau :P so chill girl!
Tapi I'm really miss my friends.. :( 




Lily, salwa, nadia :)
xsangka, dah besor dah sume. Nie last jumpe lepas abes SPM aritu then xjumpe dah sampai skunk. yelah, masing-masing busy. Classmate mase sekolah rendah dulu. Macam-macam kenangan kite share kan.
Salwa & Nadia (USM') 
lily (-_-) susa nak contact die nie..
p/s; gemuknye aku 




when i in girls school.. It amazing :)
Mereke sahabat di STA, 3 tahun bersame-same mencipte memorie, belajar mematuredkan diri, sumpah rindu. hawe, ain, fatin, halida, huda, jane, niswa, rot-rot, cemah, 1mus, 2&3 muj, really miss u

that my girls. 2 tahun yang sangat bermakne. Aku belajar menjadi pemimpin, tapi siyez, aku xlayak.haha. Sayang-sayangku, ain, fara,sukie,fifi,and ramai lagi membuke luas mate aku pasal dunie nie. Damn, miss u. 2 tahun da xjumpe Fara Jehan. bilalah dapat jumpe kan.

Sumpah PLKN tu sangat best!
Kem sri perkasa mantin
kump 7/2010
kompeni alpha

Matrikulasi Teknikal Kedah
a lots of memories >
rindu mereka

Hidup mesti diteruskan,rite?!
so, aku terime ape jep yang berlaku, xkesalah jike mereke xmahu berkawan dengan ak, coz aku tau aku ade rakan yang boleh terime aku sebagai sahabat mereke.
pikir kehadapan. even aku sangat rindukan kau gary :( xpelah, maybe sume yang berlaku ade hikmah. aku bukan yang terbaik tok berkawan dengan kau.
k, mengantok sangat, mengalir air mate mengingati sahabat-sahabtku. :)

Last but not least, 

HAPPY BIRTHDAY TO YOU NURUL HUSNA NORDIN aka HUZEN,
really miss u, thanks for call me +_+ tu pon sebab kau xtau tu num aku.


Terima Kasih ye!