My photo
Batu Pahat, Johor
*known as kia probably *UTM student 11/15 *bachelor of Mechanical engineering in industrial *full time in bloggering when bored

Friday, February 17, 2012

mari tambah income!

terase nak tambah income?? ape kate anda survey ini, hanya serendah RM20 modal, then promosikan link nie anda mampu jana pendapatan sebanyak RM300++ seminggu.
click dibawah
http://rm20segera.com/default.asp

Thursday, February 2, 2012

8 amalan yang boleh merosakkan otak

salam...
Petang ni hujan turun, rahmat tuhan. Sambil dengar lagu


video
' A Thousand Years' by Cristina perri.

 Sangat romantik gitu. :) Hari nie nak tambah entry dengan share bersama-sama kamu semua tentang tajuk di atas.. (skema)
Dalam banyak perkara, kadang-kadang kita lupa akan habit yang sememangnye kite just amik mudah je. Namun, kite xsedar, ada amalan yang bahaya yang kite sendiri xsedarkan.
contohnye
* Banyak sangat tido.
  -memang tidak dinafikan, saye sendiri banyak tido, coz da xtahu nak buat ape kan kat rumah. Tidur itu
   memang bagus, tapi kalau tidur yang berpanjangan boleh menyebabkan sel-sel otak mati.Bahaye nyer.

* Terlebih makan
  -Ia akan membebankan pembuluh darah otak dan mengurangkan kuasa mental otak

*Menutup muka ketika tidur
  -Jangan tutup muke coz mengakibatkan otak menerima lebih banyak carbon dioksida daripada oksigen.

*Perokok
 - Asap rokok mengakibatkan sel-sel otak terjejas atau terbakar dan boleh menyebabkan penyakit  
   Alzheimer.


* Kurang berimaginasi
 -Berfikir merupakan satu cara terbaik untuk melatih otak kita. Kurangnye berimaginasi boleh menyebabkan
  tahap kecerdasan dan keaktifan otak menurun

*Tidak mengambil sarapan pagi
 -Apabila seseorang tidak mengambil sarapan pagi, paras gula dalam badannya akan bekurang. Seterusnya
   menyebabkan kekurangan nutrisi dalam otak dan kurang aktif.

so, jangan ambil remeh dengan semue2 perkare ni k. Lau tak camne nak maju.huhuh.oke, bubye

Wednesday, February 1, 2012

give me chance to have it :)

Salam, semoge hari-hari anda berlalu dengan ceria..
kebosanan semakin melampau batas. Pale pon bole jadi tepu even cuti just sebulan je kat rumah . Dulu cuti mase habes matrix pon xsebosan begini. Maybe mase tu aku busy keje ngan amek lesen. So memang xde mase nak rase bosan.hahaha
gitulah cerite nye, tapi biler da dok cam gini je kat rumah hari-hari, macam-mcam dah keluar kat kepale nie, yelah teringin nak buat tu lah, ni lah. Tapi xsemua tu dapat kite buat kan kalau tanpe usaha, and aku memang pemalas. Ramai je tau...

Tapi, duet xde, camne nak dapat ape yang aku  nakkan :( kene tunggu kerje la, baru boleh buat, xpon tunggu dapat boifren kaya, so nak minx die support lah! (mimpi jelah kau)

1) nak ade kemere nie

Lumix
price die one set dalam RM2k
 omg, gigit jari jelah tengok orang pakai

Lomo Lens
comell gak pe, tapi xreti gune.hahaha
one set RM250++

Seronok dapat hamek gambar, xpelah, pakai camere hp pon bole.hahaha

2) juga mahu ini
guitar
nyesal xmintak mak hantar pi kelas music dulu
macam best je tengok orang men gitar nie, unick!
tapi xpelah, nanti hantar anak jelah bile die da beso pi kelas music






meh shopping!

hye, harini rase nak cari baju-baju baru. Bile bukak web yang jual dress yang lawa-lawa, teruja oke! *
I'll list out the website that online sale of cloth for women :

1. eightdesignsboutique
2. myblouzeshoppe
3. islamioparadise.blogspot.com
4. missladyanashops.com
5. chantekdress.blogspot.com
6. minazboutiquestudio.com
7. getgorgeous.com.my
8. zalora.com.my
9. rnrcollection.blogspot.com

sape xjuling mate tengok dress, baju, shawl yang gorgeous2 nie.
so, cuci la mate puas-puas oke!

Terima Kasih ye!