My photo
Batu Pahat, Johor
*known as kia probably *UTM student 11/15 *bachelor of Mechanical engineering in industrial *full time in bloggering when bored

Friday, June 8, 2012

Thanks God for Them

I always happy when you always be my side :)
I don't know how to appreciate u, but I know how to love you.
thanks my dearest friend. ^_^


Ruwaida, coming soon roomate, 
saye akan cube jadi pendengar yang setia :)
die kawan yang sangat rajin


fazira, si tonjang yang sangat comell,
perasan dah kurus even die memang kurus =..=
btw, love you treat me as your buddy, even kite baru kenal.
seorang yang tabah, n gagah wannabe.haha
kami sangat addicted dengan air, that why kami join kayak.haha.


farahain, si comell, ulat beluncas. :P
penuh dengan keceriaan even ade je masalah,
tabah la k dengan masalah sekarang, jangan lupe kawan2 disekeliling anda.
we love you ain :)


suky si chubby sejak masuk u ni..
ape lah yang kau makan sampai chubby, btw comeell :)
kite rapat since teknik, agak clumsy dia ni, tapi teratur jugak.huhuhu
suke bercakap dengan laju. n die xlupe kawan. :)
itu sangat penting, sayang suky


hawa, teman sekatil, sehostel dulu mase form 1-3.
dulu macam belangkas, tapi sekarang susah nak jumpe.
jumpe pon raya :( nak buat mcmane, masing-masing belajar di tempat berbeza,
takpe, tapi kite still contct.
and I pray for u, to be here, UTM when u in degree yet :)


FJ si giler-giler, ini pon teman saye since teknik.
die sangat periang, akan cube buat orang yang bersama die happy.
that way i love u fj :)


syuk kibum si hitam maniss :)
sangat peramah dengan semua orang, 
tapi sangat suke touching dengan semua orang,
suke tolong kawan, thans syuk :)


classmate <3
alifah,priss,nani,syu.
teman seperjuangan selame 4 tahun di UTM :)
engineer wannabe, InsyaAllah


Ex-roomate KMTK
really miss them much,
semua ade kat UTM, tapi xpenah ade mase nak hang out bersama
kolej laen-laen, kos laen-laen, susa nak jumpe
ikin je kat UTHM, xde masalah, 
will see u soon


tiqa si JKM :)
die periang, tapi boleh jadi pendiam kalau ade masalah :)
tapi die dah duduk wing laen, susa nak lepak same2 :(
xpe, itu xjadi masalah


kayaking Team
I'm happy being part of them.


Alun si comel
partner kayak yang xpenah kenal erti senyap n suke ketawe.
hahahaha

sis leya :)
thanks treat me as your sister :)


last, my cosmate :)
happy with you all


Thursday, June 7, 2012

worst day

Petang yang sangat suram hari nie. Kebosanan melanda diri,. Pagi tadi bangun dengan semangatnye, full of motivation, make some determination, perhaps bila turun study kat bilik study bawah blok tu, semangat nak study bersungguh-sungguh tu muncul, tapi macam harem =..=. Finally rase terbuai2, seperti didodoikan dengan lagu-lagu and kesejukan yang menyamankan suasana bilik tu..  Naek bilik tidur teruslah penyelesaian aku.HAHAHA. Tak guna betol kan. Hari nie jugak semangat kumpul paper-paper final past year, kononye buat, but hope i can done it..
I'm really ghostlike, sometime, hahaha, biler tengok kawan-kawan yang sangat struggle berRevision. omg, markah kamu-kamu sume dah boleh A's da. tinggal usaha sikit dapat A+. Mereke sangat-sangat rajin. I'm adore the way they manage their time. Kenape lah aku tak boleh jadi macam tu ;(
but now, berbekalkan 4 hari lagi before final start, I'll try to manage well my timetable. Tapi Syuk nganjing sebab aku kalau buat timetable, penah plak follow.HAHAHA.takpe2, cube k untuk kali ini.....oke la, see u soon

Study Week

lame dah tak update blog, biler macam-macam dah buat. Terase sangat penat buat revision, so on9 sekejap.. Bile on9, xde ape perkara yang menarik perhatian, bosan pon ade.. :( 4 day more to go. 2nd sem final just around the corner ;
              


                TITAS  :11.6.2012
               DYNAMIC : 14.6.2012
               TE        : 16.6.2012
               DE       : 18.6.2012
               SOLID : 20.6.2012
              MS        : 25.6.2012           
Ramai habes paper awal, kami, 25 baru habes :( btw, wish me luck for this final. 



Friday, February 17, 2012

mari tambah income!

terase nak tambah income?? ape kate anda survey ini, hanya serendah RM20 modal, then promosikan link nie anda mampu jana pendapatan sebanyak RM300++ seminggu.
click dibawah
http://rm20segera.com/default.asp

Thursday, February 2, 2012

8 amalan yang boleh merosakkan otak

salam...
Petang ni hujan turun, rahmat tuhan. Sambil dengar lagu


video
' A Thousand Years' by Cristina perri.

 Sangat romantik gitu. :) Hari nie nak tambah entry dengan share bersama-sama kamu semua tentang tajuk di atas.. (skema)
Dalam banyak perkara, kadang-kadang kita lupa akan habit yang sememangnye kite just amik mudah je. Namun, kite xsedar, ada amalan yang bahaya yang kite sendiri xsedarkan.
contohnye
* Banyak sangat tido.
  -memang tidak dinafikan, saye sendiri banyak tido, coz da xtahu nak buat ape kan kat rumah. Tidur itu
   memang bagus, tapi kalau tidur yang berpanjangan boleh menyebabkan sel-sel otak mati.Bahaye nyer.

* Terlebih makan
  -Ia akan membebankan pembuluh darah otak dan mengurangkan kuasa mental otak

*Menutup muka ketika tidur
  -Jangan tutup muke coz mengakibatkan otak menerima lebih banyak carbon dioksida daripada oksigen.

*Perokok
 - Asap rokok mengakibatkan sel-sel otak terjejas atau terbakar dan boleh menyebabkan penyakit  
   Alzheimer.


* Kurang berimaginasi
 -Berfikir merupakan satu cara terbaik untuk melatih otak kita. Kurangnye berimaginasi boleh menyebabkan
  tahap kecerdasan dan keaktifan otak menurun

*Tidak mengambil sarapan pagi
 -Apabila seseorang tidak mengambil sarapan pagi, paras gula dalam badannya akan bekurang. Seterusnya
   menyebabkan kekurangan nutrisi dalam otak dan kurang aktif.

so, jangan ambil remeh dengan semue2 perkare ni k. Lau tak camne nak maju.huhuh.oke, bubye

Wednesday, February 1, 2012

give me chance to have it :)

Salam, semoge hari-hari anda berlalu dengan ceria..
kebosanan semakin melampau batas. Pale pon bole jadi tepu even cuti just sebulan je kat rumah . Dulu cuti mase habes matrix pon xsebosan begini. Maybe mase tu aku busy keje ngan amek lesen. So memang xde mase nak rase bosan.hahaha
gitulah cerite nye, tapi biler da dok cam gini je kat rumah hari-hari, macam-mcam dah keluar kat kepale nie, yelah teringin nak buat tu lah, ni lah. Tapi xsemua tu dapat kite buat kan kalau tanpe usaha, and aku memang pemalas. Ramai je tau...

Tapi, duet xde, camne nak dapat ape yang aku  nakkan :( kene tunggu kerje la, baru boleh buat, xpon tunggu dapat boifren kaya, so nak minx die support lah! (mimpi jelah kau)

1) nak ade kemere nie

Lumix
price die one set dalam RM2k
 omg, gigit jari jelah tengok orang pakai

Lomo Lens
comell gak pe, tapi xreti gune.hahaha
one set RM250++

Seronok dapat hamek gambar, xpelah, pakai camere hp pon bole.hahaha

2) juga mahu ini
guitar
nyesal xmintak mak hantar pi kelas music dulu
macam best je tengok orang men gitar nie, unick!
tapi xpelah, nanti hantar anak jelah bile die da beso pi kelas music






meh shopping!

hye, harini rase nak cari baju-baju baru. Bile bukak web yang jual dress yang lawa-lawa, teruja oke! *
I'll list out the website that online sale of cloth for women :

1. eightdesignsboutique
2. myblouzeshoppe
3. islamioparadise.blogspot.com
4. missladyanashops.com
5. chantekdress.blogspot.com
6. minazboutiquestudio.com
7. getgorgeous.com.my
8. zalora.com.my
9. rnrcollection.blogspot.com

sape xjuling mate tengok dress, baju, shawl yang gorgeous2 nie.
so, cuci la mate puas-puas oke!

Terima Kasih ye!